The Hall, Beyoğlunda bulunan eski bir Ermeni kilisesinden dönüştürüldü , sanatsal ve kültürel yaratıcı tüm projelere açık bir etkinlik merkezi olarak düşünülmüş. Bazen bir konser salonu, bazen bir sanat galerisi, bazen bir toplantı salonuna dönüşebilen yapısıyla çok amaçlı, çok fonksiyonlu bir mekan.
Her türlü organizasyona açık olmasının yanı sıra çağdaş, sanat, tasarım, moda, kültürel etkinlikler ve performans merkezi olarak 24 saat yaşayan bir proje...
Sadece her türlü organizasyona açık oluşu ile değil, çeşitli etkinliklerin ayrı ayrı ya da bir arada gerçekleştirilebilmesine imkan veren özellikleriyle de esnek ve modüler bir mimari tasarım...
The Hall, düz bir sahneden oluşan etkinlik merkezlerinin tam zıddı diye nitelendirilebilecek çok şaşırtıcı bir akışa sahip. Oda oda, koridor koridor genişliyor, her bölüm bir diğeriyle bağlantılanıyor, her köşe etkinlikler için sınırsız imkanlar sunuyor.
The Hall esnekliğini iki sahnesiyle iki ayrı bölümden oluşmasından alıyor. Ön salon, bir ana sahneden, üç odadan ve bir sabit bardan oluşuyor. Asma katta ise VİP ve sanatçı odası yer alıyor. Ön sahne bir avluyla her türlü organizasyona cevap verebilecek nitelikte fast- food köşesine ve catering mutfağına açılıyor. Avludan bir tünel şeklindeki arka salona geçiliyor. Arka sahneye paralel koridor ise tam bir sergi ve workshop alanı olarak büyüleyici bir görünüm sunuyor.
Mekanın tarihçesi:
Zamanın önde gelen ailelerinden Mısırlıyan ailesine mensup üç hayırsever kızkardeş, 1876 yılında Pera`da bugünkü Ağa Camii`nin yanındaki Sakızağacı Caddesinde Ermeni Surp Asdvazazis kilise kompleksini inşa ediyor. Sakızağacı Caddesinde bulunan tarihi kilisenin etrafına, kiliseye gelir sağlamak üzere Yeşilçam Sokağına kadar uzanan müştemilatlar inşa ediliyor. Ermeni Vakfı`na ait olan bu binalar zaman içinde çok çeşitli amaçlar için kullanılmış. 30 yıl önce ayakkabı imalathanesi ve matbaa, sonra da Yeşilçam filmlerine stüdyo işlevi görmüş.
Yatırımcılar, Surp Asdvazazis Kilisesi kompleksi içinde yer alan iki harap binanın bir avluyla ve bağlantı alanıyla birleştiğini ve kapılarının iki ayrı sokağa açıldığını görünce, bu mekanın her türlü etkinliğe izin verdiğini gördüğü noktasında birleşiyorlar. Pozcu Grup, binayı her gece açık bir gece klübü değil, yaratıcı etkinliklere yönelik bir performans merkezine dönüştürmek istediğini belirtip, Ermeni Vakfı`ndan binayı 49 yıllığına kiralamış.
Restorasyon projesi binanın tarihi dokusuna sadık kalarak hazırlandı. Beş ay süren restorasyon ve iç mekan tasarım sürecinden sonra mekan geçtiğimiz ay kapılarını açtı.
The Hall`ın esnek, sürprizli yapısı ve şaşırtıcı mimari özelliklerinden hareket edilerek mekanda yapılacak etkinlikleri tasarlayacak, yön verecek bir etkinlik tasarım şirketi kuruluyor: Magnet İstanbul. Zıt kutupları bir araya getirme konseptinden yola çıkarak kurgulanan magnet İstanbul`un temel işlevi The Hall`da yapılacak tüm etkinliklerin iletişiminde, kullanılacak müzik formatlarına, yemeğe kadar her unsuru yaratıcı bir perpsektifle tasarlamak ve böylece mekanın etrafına bir kimlik ve enerji örmek.
adres: Büyük Bayram Sok. No: 7 Beyoğlu / İstanbul
telefon: (0212) 244 87 36
web sayfası: www.thehallistanbul.com
Yorum Yaz...